“Kendini Bilmeyen, Kendine Düşman Olur”

Geniş ilgi alanı ve çalışmalarıyla tanınan Dr. Savaş Ş. Barkçin, “Kendilik Üzerine” isimli seminerde gençlerle bir araya geldi. Çınar Koleji Genç Düşünce Platformu tarafından organize edilen programda akademisyen, sanatçı ve yazar kimliği ile düşüncelerini paylaşan Barkçin, tarihsel süreç içerisinde yaşanan kafa karışıklıklarının resimden mimariye birçok alanda vermiş olduğu zararları örnekleriyle beraber anlattı ve “Kendini bilmeyen, kendine düşman olur” dedi.
Çınar Koleji bünyesinde on yıldır faaliyet gösteren ve öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra entelektüel yönlerini de geliştirmeyi amaçlayan Genç Düşünce Platformu’nun hazırladığı “Ayın Konuğu Programları” çerçevesinde bu ay Savaş Ş. Barkçin misafir edildi. Akademik çalışmalarının yanı sıra müzik, tarih, edebiyat, düşünce, siyaset ve kültür alanlarındaki birikimi ile tanınan Barkçin; yaptığı sunumda kendi olamayan toplumların kendine düşman olacağını vurguladı. Fert özelinde yaşanan ancak toplumsal olarak çok daha açık şekilde gözlenen kendi olamama krizinin müşahhas örnekleri üzerinde durdu.

Çınar Kongre Merkezinde yapılan sunumun ikinci kısmında “nasıl kendimiz oluruz?” sorusuna cevap verdi. Şikâyet yerine hikâyet etmenin, yani çözüm geliştirmenin gerektiğini örneklerle anlattı. Program öğrencilerin sorularıyla sona erdi.

16 Şubat 2018

Bu İçeriği Paylaş